Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι επιβάτες από Ελλάδα

Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι επιβάτες από Ελλάδα
In this photo taken on Thursday, Feb. 4, 2016, a car drives out of Schengen, Luxembourg and into Contz-les-Bains, France. European Union countries are poised to reverse a decades-old trend of expanding passport-free travel by invoking an emergency rule to impose controls at several borders for two more years because of the migration crisis, according to European Union documents seen on Friday, Feb. 12, 2016. (AP Photo/Virginia Mayo) ap

Οι επιβάτες από Ελλάδα δεν θα μεταφέρονται πλέον στα γερμανικά αεροδρόμια στο χώρο εκτός Σένγκεν όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή τριμερή συνάντηση μεταξύ Γερμανίας- Ελλάδας- Κομισιόν

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες η τριμερής συνάντηση, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγονται στα γερμανικά αεροδρόμια σε πτήσεις από την Ελλάδα.

Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή χαιρετίζει τη διευκρίνiση εκ μέρους των εκπροσώπων της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία οι έλεγχοι στο εξής θα πραγματοποιούνται στην πύλη του χώρου Σένγκεν του αεροδρομίου, αντί να μεταφέρονται οι επιβάτες στον χώρο εκτος-Σένγκεν. Οι έλεγχοι περιορίζονται στον έλεγχο της ταυτότητας και στην εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Επιτροπή χαιρετίζει, επίσης, τη διευκρίνιση εκ μέρους των εκπροσώπων της Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση των υφισταμένων ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα και τη Γερμανία. H συνολική συνεργασία μεταξύ τους είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής και η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνδράμει και να ενθαρρύνει την περαιτέρω πρόοδό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα