Ξεκινά η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ξεκινά η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής της βουλής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.Στην φωτογραφία ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης ,Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 Eurokinissi

Κατηγορείται για μη αξιοποίηση της λίστας

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθίσει σήμερα ο Ιωάννης Διώτης, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και εισαγγελικός λειτουργός για την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Πρόκειται για το τελευταίο σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης για την μη αξιοποίηση της λίστας με τους δύο χιλιάδες Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, που παραμένει ανοιχτή στην τακτική δικαιοσύνη. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για σήμερα, με τον Ιω. Διώτη να αντιμετωπίζει το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της απιστίας στην υπηρεσία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των μαρτύρων κατηγορητηρίου περιλαμβάνεται και ο τότε πολιτικός του προϊστάμενος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει τα όσα μεσολάβησαν την περίοδο εκείνη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι χειρισμοί του Ιω. ΔΙώτη στην υπόθεση δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι, καθώς αν και είχε στην κατοχή του τη λίστα, με τα περισσότερα από δύο χιλιάδες ονόματα, δεν άντλησε στοιχεία από αυτή ούτε προχώρησε σε φορολογικούς ελέγχους.

Ο ίδιος πάντως, έχει αναφέρει στο παρελθόν πως εκτίμησε ότι επρόκειτο για παρανόμως αποκτηθέν υλικό και κατ’ επέκταση η χρήση και αξιοποίησή του για τη διευκρίνηση τέλεσης αδικημάτων, δεν ήταν σύννομη.

Υπενθυμίζεται ότι από το σκέλος για τα μη πολιτικά πρόσωπα, που ακόμη δεν έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό, έχει προηγηθεί η ετυμηγορία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τότε υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μόλις ενός έτους για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ απηλλάγη από το κακούργημα της απιστίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα