Ξεκίνησε η έρευνα για το ‘δίκτυο παρακολουθήσεων’ του ΚΚΕ

Ξεκίνησε η έρευνα για το ‘δίκτυο παρακολουθήσεων’ του ΚΚΕ
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδο΄'υ Ευελπίδων την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ήδη διατάχθηκαν οι πρώτες ενέργειες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Τις πρώτες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για ενδεχόμενο παρακολούθησης, έκανε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών, που διεξάγει σχετική κατεπείγουσα έρευνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός Γ. Νούλης, που έχει “χρεωθεί” τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε ήδη την εξέταση μαρτύρων από την κρατική ασφάλεια, καθώς και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ.

Η έρευνα ξεκίνησε χθες μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Από την παραγγελία είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, στην οποία μεταξύ άλλων κατήγγειλε “επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κ.Ε του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ, και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα