Υπ. Δικαιοσύνης: Ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε γιατί είχε εκτίσει την ποινή του

Υπ. Δικαιοσύνης: Ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε γιατί είχε εκτίσει την ποινή του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

Οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου είχαν πληρωθεί χωρίς να γίνει χρήση των διατάξεων του ν. Παρασκευόπουλου, αναφέρει δήλωση του Στ. Κοντονή

O 58χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της υπό όρους απόφυλακισης, καθώς με την έκδοση της τελεσίδικης σε βάρος του απόφασης το 2017 είχε ήδη εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υπ. Δικαιοσύνης κ. Στάυρος Κοντονής, απαντώντας σε δημοσιεύματα που φέρουν τον 58χρονο να έχει αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο κατηγορούμενος, με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, είχε ήδη συμπληρώσει εννιά χρόνια ποινής, καθώς είχε εκτίσει 6 χρόνια έγκλειστος, τρία εκ των οποίων σε μεροκάματα, ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

“Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα