Υπό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια. Καλύτερη εικόνα στα δύο πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου

Πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα της Πρέβεζας. Λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε και στην πόλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και η περιουσία των κατοίκων. Επιχείρησαν 30 Πυροσβέστεες με 15 οχήματα και 3 αερσκάφοι τύπου PZL. Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)
Πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα της Πρέβεζας. Λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε και στην πόλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και η περιουσία των κατοίκων. Επιχείρησαν 30 Πυροσβέστεες με 15 οχήματα και 3 αερσκάφοι τύπου PZL. Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ) EUROKINISSI

Έως και 54 δασικές πυρκαγιές αντιμετώπισε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής σε οικοπεδικούς χώρους με ξηρά χόρτα ανάμεσα σε σπίτια στη συμβολή των οδών Μυκόνου και Γαλάζιας Ακτής στα Καλύβια Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 18 άντρες με 9 οχήματα που κατάφεραν άμεσα να οριοθετήσουν την φωτιά.

Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα εμφανίζουν δύο νέα και σε διαφορετικές περιοχές, πύρινα μέτωπα στην Ζάκυνθο. Αρχικά, το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε δύσβατο σημείο, σε αγροτοδασική έκσταση στην περιοχή Καταστάρι Ζακύνθου και αργότερα ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο σε χαμηλή βλάστηση στο Καπελέτι, κοντά στις Βολίμες, οπού συνεχώς κάποιοι φαίνεται πως φέτος βάζουν φωτιές.

Στο πρώτο μέτωπο επιχειρούν 9 άντρες με 4 οχήματα και στο δεύτερο 4 άντρες με δύο οχήματα. Τα αεροσκάφη έχουν αποχωρήσει πλέον και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από τις έξι το πρωί χθες έως τις έξι το πρωί σήμερα, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και υπό μερικό έλεγχο και συγκεκριμένα:

Οριοθετημένες με μικροεστίες είναι η Πάργα, οι Πρέσπες, οι Μαριές Ζακύνθου και το Νεοχώρι Γορτυνίας.

Υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στο Δίλοφο Φαρσάλων, στο Μαζαράκι Ηλείας, στα Αμπέλια Αγρινίου και στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτία, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, και στα νησιά Κρήτη, Σκύρο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κύθηρα.

(Φωτό αρχείου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες πυρκαγιές σε Καλύβια και Ζάκυνθο

ADVERTISING

SHARE: