Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πρέβεζα
Πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα της Πρέβεζας. Λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε και στην πόλη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και η περιουσία των κατοίκων. Επιχείρησαν 30 Πυροσβέστεες με 15 οχήματα και 3 αερσκάφοι τύπου PZL. Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ) Eurokinissi

Ανάμεσα σε θερμοκήπια, ελαιώνες ακόμα και σπίτια η φωτιά που ξέσπασε στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας. Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Καισαριανή

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο με χαμηλή βλάστηση στο Δίλοφο Φαρσάλων. Στο σημείο επιχειρούν 10 άντρες με 5 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο, 2 PZL και δύο καναντέρ και κατάφεραν αργά το βράδυ της Πέμπτης να την θέσουν υπό έλεγχο.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Μαζαράκι Ηλείας, δίχως να κινδυνεύει τυχόν κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρέθηκαν 36 άντρες με 18 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο καναντέρ και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά που ξέσπασε ξέσπασε το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Βροντερό Πρεσπών έκαιγε μέχρι αργα το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Σε ύφεση, ωστόσο, βρίσκεται η δασική πυρκαγιά στα Έλαια Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας ανάμεσα σε θερμοκήπια, ελαιώνες ακόμα και κάποια διάσπαρτα σπίτια, με αποτέλεσμα να καούν κάποια θερμοκήπια και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο παλιού εργοστασίου. Στο σημείο επιχειρούν 30 άντρες με 15 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 PZL.

Χωρίς καπνό και φωτιά είναι πλέον ο λόφος πάνω από το σκοπευτήριο της Καισαριανής, ωστόσο γίνονται ακόμα ρίψεις νερού ώστε να μην προκληθούν εξαιτίας θερμικού φορτίου και ανέμων τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι, αρχικά πάνω από τον λόφο του σκοπευτηρίου Καισαριανής στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη, λόγω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινήθηκε ψηλά προς τον λόφο, στο πυροφυλάκιο και με κατεύθυνση τον περιφερειακό, ενώ πυκνοί καπνοί έπνιξαν τις πολυκατοικίες της Καισαριανής, που ευτυχώς δεν κινδύνευσαν.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 40 άντρες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, 9 υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί επίσης, οι πυρκαγιές στα Αμπέλια Αγρινίου, στην Τζια, στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας και στην Αταλάντη. Οριοθετημένες και σε ύφεση είναι οι φωτιές στην Πάργα και στις Μαριές Ζακύνθου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 • Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα