Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μυλοπόταμο και Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μυλοπόταμο και Χανιά
Φωτιά Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα κοντά στο χωριό του Άγιου Σύλλα, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου-καθώς και η πυρκαγιά στη Σπίνα Χανίων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στο χωριό του Άγιου Σύλλα, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Το πρωί της Πέμπτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το μεσημέρι, στη Σπίνα Χανίων.

Με το πρώτο φως σηκώθηκε ελικόπτερο για ρίψεις νερού. Χθες το μεσημέρι όμως λίγο κόντεψε να απειληθεί άμεσα το χωριό και χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι για προστασία από τους πυκνούς καπνούς που είχαν σκεπάσει το χωριό.

Το βράδυ, το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς δύσβατο σημείο. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 22 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης είχε τεθείυπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στο Βατήσι Καρύστου.

Για σήμερα, Πέμπτη 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τυχόν εμφάνιση πυρκαγιών, αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Χάρτης πυρκαγιών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα