Υπόθεση Παπακωνσταντίνου: Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο

Υπόθεση Παπακωνσταντίνου: Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ // Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβούλιου του Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Ευρωκίνηση

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου προσδιόρισε τη δίκη η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ

Το πρώτο Ειδικό Δικαστήριο μετά το “βρόμικο ’89” θα ξεκινήσει τελικά στις 25 Φεβρουαρίου, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικ. Πάσσος, έθεσε ως ημερομηνία έναρξης της δίκης την 25η Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε πριν λίγες εβδομάδες την παραπομπή του υπουργού σε δίκη για την αφαίρεση των ονομάτων των τριών συγγενών του από την περιβόητη λίστα.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, ενώ οι τρεις συγγενείς τους απαλλάχθηκαν από τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου νόθευσε τη λίστα Λαγκάρντ σε μία προσπάθεια να σώσει το κύρος της πολιτικής του εικόνας, αλλά και να βοηθήσει τους… δικούς του ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα