Υπουργείο Δικαιοσύνης: Να τηρείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Να τηρείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της Aegean, κατά το οποίο Παλαιστίνιοι επιβάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος επειδή Ισραηλινοί επιβάτες εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους

Την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, του υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση ελληνικής αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου στην πτήση Α3 928 της εταιρίας Aegean από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ. Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος επειδή Ισραηλινοί επιβάτες εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υπενθυμίζει πως “πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών. Απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού”.

Προσθέτει δε, πως “προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Ν. 3304/2005 (σ.σ. για την αρχή της ίσης µεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισµού) με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα