Ζευγολατιό Κορινθίας. Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Ανατράπηκε ρυμούλκα τρακτέρ

Ζευγολατιό Κορινθίας. Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Ανατράπηκε ρυμούλκα τρακτέρ
Κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στο Κρυονέρι Αττικής (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Λόγω του δύσβατου της περιοχής επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα για να προσεγγίσουν 5 πυροσβέστες το πεζοπόρο τμήμα. Η ρυμούλκα και το τρακτέρ τούμπαραν και χτύπησαν τρεις πυροσβέστες εκ των οποίων ο ένας πιο σοβαρά και ο αγρότης που τους μετέφερε

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στην φωτιά που μαίνεται σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά στον Ζευγολατικό Κορινθίας. Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους πέντε πυροσβέστες, ο ένας πιο σοβαρά μάλιστα και ο αγρότης που τους μετέφερε στο σημείο.

Οι τρεις τραυματισμένοι άντρες της Πυροσβεστικής και ο αγρότης μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δόθηκε εντολή να τεθεί σε ετοιμότητα το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, το οποίο μεταφέρει τον έναν από τους τρεις πυροσβέστες στο 251 ΓΝΑ για καλύτερη νοσηλεία.

Όλοι οι τραυματίες φέρουν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματός του. Καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Κορίνθου βρίσκεται και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο και ρεματιά, στο συγκεκριμένο σημείο. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο PZL.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου στις 10 Ιουλίου, είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις μία ημέρα μετά, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις χθες στην περιοχή Αγ. Γεώργιος-Ναυάγιο Ζακύνθου, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης χθες, στην περιοχή Εξωχώρι Μεσσηνίας, ελέγχεται περιμετρικά.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Ικαρία και στην κεντρική και νότια Εύβοια.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

-Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

-Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα