13 απίστευτα και άγνωστα πράγματα για την Άνγκελα Μέρκελ

European Union leaders summit at the European Council in Brussels, Belgium on Dec. 15, 2016 /          15 , 2016
European Union leaders summit at the European Council in Brussels, Belgium on Dec. 15, 2016 / 15 , 2016 SOOC

Η καγκελάριος παρά τη πτώση της δημοτικότητάς της, θεωρείται το ισχυρό φαβορί για μια νέα θητεία. Ποια είναι η Άνγκελα Μέρκελ;

Υποψήφια για την καγκελαρία θα είναι η Άνγκελα Μέρκελ, διεκδικώντας μία τέταρτη θητεία. Η Μέρκελ μετρά ήδη 11 χρόνια στην καγκελαρία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Η 62χρονη καγκελάριος θεωρείται από πολλούς μία σταθεροποιητική δύναμη στην Ευρώπη σε μία περίοδο αβεβαιότητας μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η Μέρκελ θεωρείται ακόμη ότι εκφράζει τις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

Όπως σημειώνει το BBC, η δημοτικότητά της γνωρίζει πτώση, σε σχέση με παλαιότερα, αλλά η Μέρκελ διατηρεί την λαϊκή στήριξη.

Αυτά είναι τα 13 πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για τη σιδηρά κυρία της Ευρώπης.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

Το πραγματικό της όνομα είναι Άνγκελα Κάσνερ και η οικογένεια του πατέρα της είναι πολωνικής καταγωγής. Το Μέρκελ προέκυψε καθώς είναι το όνομα του πρώτου της συζύγου, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1977 και χώρισε ύστερα από τέσσερα χρόνια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος Λουθηρανικής εκκλησίας. Λίγο μετά τη γέννηση της Άνγκελα, ο ίδιος μετέφερε την οικογένεια από τη δυτική Γερμανία στην Ανατολική.

ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΗΣ

Οι Γερμανοί υποστηρικτές της την αποκαλούν «Μούτι», που σημαίνει «Μαμά».

Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ

Όταν ήταν εννέα ετών στο μάθημα της γυμναστικής, η Μέρκελ είχε σταθεί 45 λεπτά στην κορυφή ενός βατήρα για να σκεφτεί αν θα πηδήξει στην πισίνα.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΡ

Η Μέρκελ έχει δουλέψει ως bartender σε ντίσκο πάρτυ του κολλεγίου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: