Άφησαν το μωρό τους να πεθάνει, γιατί 'ο Θεός δεν κάνει λάθη'

FACEBOOK

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη μιας οικογενειακής τραγωδίας με θύμα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο οι γονείς του άφησαν να πεθάνει από ίκτερο, υποστηρίζοντας ότι "ο Θεός δεν κάνει λάθη"

Το νεαρό ζευγάρι από το Μίτσιγκαν αναμένεται να πληρώσει τώρα ακριβά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, καθώς αμφότεροι κατηγορούνται πλέον για ανθρωποκτονία.

Οι δύο γονείς, ο 36χρονος Τζόσουα Μπάρι Πίλαντ και η 30χρονη σύζυγός του Ρέιτσελ Τζόι, αρνήθηκαν να προσφέρουν την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια που πρότεινε η μαία στην νεογέννητη κόρη τους, Αμπιγκέιλ.

Το ζευγάρι είχε επιλέξει το μωρό τους να γεννηθεί στο σπίτι και όχι σε μαιευτήριο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τα άλλα δύο παιδιά τους και έφεραν στο κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι στις 6 Φεβρυαρίου 2016.

Δύο μέρες μετά τη γέννα, η μαία τους επισκέφθηκε στο σπίτι και όταν διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έπασχε από ίκτερο τους σύστησε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθεί η απαιτούμενη βοήθεια. Κάτι που και οι δύο αρνήθηκαν επικαλούμενοι τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και λέγοντάς της ότι "ο Θεός δεν κάνει λάθη".

Η μαία φέρεται να τους προειδοποίησε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι θα πρέπει άμεσα να μεταφέρουν το παιδί σε παιδίατρο ή νοσοκομείο, καθώς χωρίς φροντίδα το κοριτσάκι θα μπορούσε να υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Οι προειδοποιήσεις της έπεσαν στο κενό και οι γονείς άφησαν το παιδί δίπλα στο παράθυρο φορώντας του μόνο μια πάνα και χρησιμοποιώντας το... πιστολάκι για τα μαλλιά για να το κρατάνε ζεστό.

Στις 9 Φεβρουαρίου η νεογέννητη Αμπιγκέιλ ήταν νεκρή. Τι είχε συμβεί διαπίστωσε ο αδελφός της μητέρας, που ζει στην Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που κάλεσε την αστυνομία.

Φτάνοντας στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις ανθρώπους να προσεύχονται πάνω από το άψυχο κορμάκι της μικρής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το κοριτσάκι αν είχε μεταφερθεί έγκαιρα στο νοσοκομείο θα ζούσε και θα ήταν απόλυτα υγιές.

Οι δύο γονείς συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η απόφαση θα εκδοθεί στις 5 Οκτωβρίου.

ADVERTISING

SHARE: