Αφρίν: Ο Ερντογάν απειλεί να σαρώσει την βόρεια Συρία

Αφρίν: Ο Ερντογάν απειλεί να σαρώσει την βόρεια Συρία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρατζίπ Ερντογάν Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP

Οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να εισέλθουν «ανά πάσα στιγμή» στο κέντρο του Αφρίν και στη συνέχεια θα σαρώσουν τη βόρεια Συρία, δηλώνει ο Ερντογάν

Οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την Αφρίν στη βόρεια Συρία και μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης «ανά πάσα στιγμή», δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν μετά τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και το Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας απ’ όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από τη Μανμπίτζ.

Χθες Πέμπτη οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες), όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή του Αφρίν.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα