Αγελάδα 'Braveheart': Πέρασε μέσα από μεταλλικούς φράκτες και κολύμπησε για να γλιτώσει το σφαγείο

Αγελάδα 'Braveheart': Πέρασε μέσα από μεταλλικούς φράκτες και κολύμπησε για να γλιτώσει το σφαγείο
PIXABAY

Να αφεθεί ήσυχη να ζήσει στη φύση ζητούν πολιτικοί μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με την "ηρωίδα αγελάδα", που έκανε την μεγάλη απόδραση και ζει πλέον μόνη της σε νησί

Το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία με το...σπαθί της κέρδισε μια αγελάδα στην Πολωνία, καθώς έκανε τα πάντα για να ξεφύγει από την τύχη που της επεφύλασσε ο ιδιοκτήτης της, δηλαδή το σφαγείο.

Το ζώο ζει πλέον μόνο του σε ένα νησί και επιτίθεται σε όποιον πλησιάζει. Για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες να αρνηθεί να μπει στο φορτηγό που θα το μετέφερε στο σφαγείο, να ρίξει έναν μεταλλικό φράκτη και να κολυμπήσει στη λίμνη Νίσα, στα νότια της χώρας.

Όταν ο ιδιοκτήτης του επιχείρησε να το πιάσει και να το γυρίσει πίσω, αυτό έσπασε το χέρι ενός εκ των υπαλλήλων του, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ. Στη συνέχεια έπεσε στα νερά της λίμνης και κολύμπησε προς ένα από τα νησάκια που βρίσκονται στο μέσω της.

Μετά από μία εβδομάδα προσπάθειας να πάρει την αγελάδα από το νησάκι όπου είχε εγκατασταθεί, ο ιδιοκτήτης εγκατέλειψε την ιδέα αυτή και άρχισε να της πηγαίνει φαγητό, προκειμένου να μείνει ζωντανή. Ακολούθως ζητήθηκε βοήθεια από την πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο νησί με βάρκα, ωστόσο και πάλι η αγελάδα κολύμπησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε σε μια νησίδα. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι το ζώο ήταν φοβισμένο αλλά υγιές.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από κτηνίατρο να το ναρκώσει αλλά αυτός αποφάνθηκε ότι τα φυσίγγια με το αναισθητικό που απαιτούνταν του είχαν τελειώσει και θα χρειάζονταν αρκετές μέρες για να προμηθευτεί νέα.

Η ιστορία της εν λόγω αγελάδας έκανε τον γύρο της Πολωνίας και όχι μόνο. Πολιτικοί μάλιστα της χώρας ζητούν να αφεθεί το ζώο να ζήσει στη φύση ενώ ένας εξ αυτών προσφέρθηκε να πληρώσει για την "ηρωίδα αγελάδα" για να γλιτώσει τον θάνατο.

ADVERTISING

SHARE: