Άγκυρα: Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Άγκυρα: Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δράστη που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα δίνει ο Δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας

Τούρκος αστυνομικός φαίνεται πως είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης το βράδυ της Δευτέρας ενάντια στον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα. Από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση, έγινε γνωστό πως ο άνδρας με το μαύρο κοστούμι πέρασε την ασφάλεια στο κτίριο όπου ελάμβανε χώρα η έκθεση ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας ταυτότητα αστυνομικού. Λίγη ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως ο άνδρας ήταν πράγματι αστυνομικός.

Αρχικά διέρρευσε στο διαδίκτυο φωτογραφία από την ταυτότητα του δράστη που τον έδειχνε με την αστυνομική στολή. Λίγο αργότερα το γαλλικό πρακτορείο AFP, μετέδωσε πληροφορίες του Δημάρχου της Άγκυρας, Μελίχ Γκοτσέκ, που επιβεβαίωνε την πληροφορία.

Ο δράστης φαίνεται να ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, 22 ετών, εργαζόταν στο σώμα της Αστυνομίας της πρωτεύουσας, έχοντας αποφοιτήσει από την σχολή αστυφυλάκων της Σμύρνης. Είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την "τρομοκρατική οργάνωση" του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.

Ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο της αστυνομίας και εντοπίστηκε πάνω του μια αστυνομική ταυτότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγκυρα: Το προφίλ του Ρώσου πρέσβη που δολοφονήθηκε

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα. Τον εκτέλεσε Ισλαμιστής

Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη

Άγκυρα: Τι είπε ο δράστης την ώρα που δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη

ADVERTISING

SHARE: