Αίγυπτος: Αντιμέτωπη με την θανατική ποινή Βρετανίδα που είχε στην τσάντα της παυσίπονα

Αίγυπτος: Αντιμέτωπη με την θανατική ποινή Βρετανίδα που είχε στην τσάντα της παυσίπονα
© Facebook

Αναγκάστηκε να υπογράψει ομολογία 38 σελίδων, γραμμένη στα αραβικά

Μία βρετανίδα τουριστική πράκτορας βρίσκεται αντιμέτωπη με την θανατική ποινή στην Αίγυπτο, επειδή είχε παυσίπονα στη βαλίτσα της.

Η 33χρονη Λώρα Πλάμερ από το Χαλ, ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να υπογράψει μία 38σέλιδη ομολογία στα αραβικά πριν την κλειδώσουν σε ένα μικρό κελί με δεκάδες άλλες γυναίκες. Σύμφωνα με τη ίδια, πίστευε ότι μετά την υπογραφή του κειμένου, που τις δόθηκε από τις αρχές, θα μπορούσε να φύγει από το αεροδρόμιο και να ξεκινήσει τις διακοπές της.

Η Πλάμερ συνελήφθη με παυσίπονα χάπια συνολικής αξίας 23 λιρών, κατά την άφιξή της σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας όπου βρισκόταν με τον αιγύπτιο σύζυγό της Ομάρ.

Η Πλάμερ έφερε τα συνταγογραφούμενα χάπια για τον σύζυγό της, ο οποίος ζει στην Αίγυπτο και υποφέρει από πόνους στη μέση. Το συγκεκριμένο φάρμακο, όμως, είναι παράνομο στην Αίγυπτο καθώς θεωρείται υποκατάστατο της ηρωίνης.

Η 33χρονη κρατείται από τις 9 Οκτωβρίου και όπως δήλωσαν συγγενείς της που την επισκέφτηκαν, είναι σαν να έχει χάσει τον εαυτό της.

Η επόμενη ακρόασή της ενώπιον δικαστηρίου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ, όπως αναφέρει ο Guardian στις δύο προηγούμενες μεταφέρθηκε σιδεροδέσμια και υπό την επίβλεψη αστυνομικού οπλισμένου με αυτόματο.

Όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών: “Στηρίζουμε μία Βρετανίδα και την οικογένειά της κατά την κράτησή της στην Αίγυπτο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα