Αίγυπτος: Πυροβολισμοί στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά

In this photo taken Sunday, Dec. 9, 2013, people arrive back at Saint Catherine's Monastery after visiting a Greek Orthodox Chapel and a mosque on top of Mount Sinai in Saint Catherine in the Sinai peninsula, Egypt. (AP Photo/Hiro Komae)
In this photo taken Sunday, Dec. 9, 2013, people arrive back at Saint Catherine's Monastery after visiting a Greek Orthodox Chapel and a mosque on top of Mount Sinai in Saint Catherine in the Sinai peninsula, Egypt. (AP Photo/Hiro Komae) AP

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, νεκρός είναι ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην είσοδο του μοναστηριού. Καλά στην υγεία τους οι μοναχοί και οι προσκυνητές του ελληνορθόδοξου μοναστηριού

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Αρχικά σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά αγνώστων και ενώ βρισκόταν στο φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και απέκρουσαν τους δράστες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας πρόσθεσε ότι οι τέσσερις τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σαρμ Ελ Σέιχ και ο νεκρός αστυνομικός στο νοσοκομείο της Αγίας Αικατερίνης.

Ωστόσο, τη δική του εκτίμηση έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός σημειώνοντας ότι μάλλον επρόκειτο για εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας.

Άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη εντός της Αγίας Αικατερίνης, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι οι νεκροί αστυνομικοί είναι δύο.

Πάντως όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο είναι καλά στην υγεία τους.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τις Αιγυπτιακές αρχές και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αμανατίδη - Αρχιεπισκόπου Σινά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Τρίτης με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους μοναχούς, όπως εξήγησε στον ΥΦΥΠΕΞ κ. Αμανατίδη ο αρχιεπίσκοπος Σινά, μπορεί το όλο θλιβερό περιστατικό να προήλθε από μία κατά λάθος εκπυρσοκρότηση όπλου από τους άνδρες ασφαλείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Φωτό: AP Photo/Hiro Komae

ADVERTISING

SHARE: