Αίγυπτος: Συνελήφθησαν για σκηνοθεσία εικόνων με παιδιά 'από το Χαλέπι'

Συνέλαβαν πέντε άτομα που σκηνοθέτησαν ένα βίντεο με πρωταγωνιστές παιδιά, θέλοντας να δείξουν τη φρίκη του πολέμου στο Χαλέπι (Vid)

Στη σύλληψη πέντε ατόμων στο Πορτ Σάιντ προχώρησαν οι αιγυπτιακές Αρχές σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, καθώς κατηγορούνται ότι σκηνοθέτησαν ψεύτικα βίντεο για το αντίκτυπο των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι.

Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα και προκάλεσαν πρωταγωνιστούν παιδιά, τα οποία αιματοβαμμένα κυκλοφορούν ανάμεσα στα συντρίμμια του Χαλεπιού.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ ένας κάμεραμαν, οι βοηθοί του και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα γυρίσματα συνελήφθησαν επί τόπου από τις Αρχές σ' ένα υπό κατεδάφιση εργοτάξιο στο Πορτ Σάιντ.

Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι σκόπευαν να δημοσιοποιήσουν το βιντεοσκοπημένο υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τους χρήστες να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία τους για να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικέ και ρωσικές δυνάμεις στο Χαλέπι.

Στο βίντεο φαίνεται ένα κοριτσάκι, το φόρεμα του οποίου είναι γεμάτο αίμα και στο χέρι του κρατούσε ένα αιματοβαμμένο αρκουδάκι, ενώ στο κεφάλι του είχε μια χάρτινη σακούλα. Σ' ένα άλλο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα αγοράκι το οποίο μιλάει για την κόλαση που ζει στο Χαλέπι, εκλιπαρώντας να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση έξι κινητών τηλεφώνων και μιας φωτογραφικής μηχανής.

Οι γονείς των παιδιών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο φωτογράφος συνεχίζει να κρατείται όσο η αστυνομία εξετάζει το υλικό που έχει τραβήξει.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

ADVERTISING

SHARE: