Airbus A320: Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι μαζί στο σημείο του δυστυχήματος

default image

Ο Γάλλος πρόεδρος, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Ισπανός πρωθυπουργός παρέστησαν από κοινού στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της German Wings

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έφτασαν σήμερα μαζί με ελικόπτερο στην απομακρυσμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων, όπου χθες Τρίτη συνετρίβη το Airbus A320 της εταιρείας Germanwings.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τους συνάντησε στο χωριό Σεν-λεζ-Αλπ, όπου οι Γάλλοι ερευνητές έχουν στήσει το αρχηγείο τους, κοντά στο σημείο της συντριβής.

 

Οι τρεις ηγέτες ευχαρίστησαν τα σωστικά συνεργεία και αναμένεται να συναντηθούν με τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, τα αίτια της οποίας παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Στη συνέχεια οι ηγέτες μετέβησαν στο εκκλησάκι που έχει στηθεί για τα θύματα στο Βερνέ και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του δυστυχήματος.

Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης:

Από τους συνολικά 150 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο οι 72 ήταν Γερμανοί, ενώ Ισπανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 49 Ισπανούς πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Ολάντ: ‘Στεκόμαστε δίπλα στα θύματα και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας’

“Συγκινήθηκα με τον τρόπο που το προσωπικό υποδέχτηκε τις οικογένειες των νεκρών. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν ψυχολόγοι, προσωπικό από γειτονικά σχολεία που λειτουργούν ως μεταφραστές ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους στους ειδικούς” δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

“Η Γαλλία διαβεβαιώνει πως όλα θα έρθουν στο φως. Ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε και αναλύεται αυτή τη στιγμή, δεν είναι εύκολο. Βρήκαμε το περίβλημα του δεύτερου κουτιού, αλλά όχι το εσωτερικό του”. συνεχίζει και συμπληρώνει: “Υπάρχουν ακόμη ομάδες εκεί έξω που συνεχίζουν τις έρευνες. Είμαι περήφανος που η Γαλλία μπορεί να δώσει αυτή την αλληλεγγύη, ακόμη και σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη στο πλαίσια της αλληλεγγύης. Στεκόμαστε δίπλα στα θύματα και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας”.

Μέρκελ: ‘Οι σκέψεις μου τα συναισθήματα είναι σε όλους τους ανθρώπους αυτούς’

“Ήταν μια αληθινή καταστροφή και είμαι εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που έχει γίνει εδώ. Οι σκέψεις μου τα συναισθήματα είναι σε όλους τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και τους Γάλλους της περιοχής που δείχνουν τέτοια αφοσίωση στην προσπάθεια και τους ευχαριστώ” δήλωσε από το σημείο της συντριβής η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Ραχόι: ‘Θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε μέσο’

“Τα συλληπτήρια μου και όλου του ισπανικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε μαζί σας. Θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε μέσο και όπως ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος προκειμένου να αναγνωρίσουμε τα θύματα και να επαναπατρίσουν τα θύματα. Δουλεύουμε μαζί ώστε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Απίστευτες δηλώσεις εκπροσώπου της Lufthansa

Την ίδια ώρα  σε μήνυμά του που ανέβηκε στον ιστότοπο YouTube, ο επικεφαλής του ομίλου Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών δεν είναι δεδομένη.

«Η επίσκεψη στο σημείο της συντριβής, μια σοκαριστική στιγμή, με έκανε να κατανοήσω κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά: η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών δεν είναι δεδομένη», υπογράμμισε ο Σπορ.

«Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά κάθε ημέρα και κάθε νύχτα. Είναι υπόσχεσή μου και υπόσχεση των 120.000 ανθρώπων που εργάζονται στη Lufthansa σε όλο τον κόσμο ότι αυτή η προτεραιότητα θα εξακολουθήσει να είναι βασικός μας στόχος», πρόσθεσε.

Ο Σπορ επισκέφθηκε χθες Τρίτη το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ σήμερα θα μεταβεί στο Ντίσελντορφ και τη Βαρκελώνη για να μιλήσει με τις οικογένειες και τους συγγενείς των επιβαινόντων στο Airbus.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα