Airbus A320: Ο Andreas Lubitz είχε κάνει θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις

default image

Νέα στοιχεία για το προφίλ του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους της German Wings που συνετρίβη στις Νότιες Άλπεις. Φαίνεται πως είχε παρακολουθήσει θεραπεία μετά από εμφανείς τάσεις αυτοκτονίας

Οι ερευνητές από το Ντίσελντορφ συνεχίζουν να ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία για τη ζωή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συγκυβερνήτης οδήγησε στο θάνατο 149 επιβάτες και πλήρωμα του Airbus A320. Όπως δήλωσε η σύντροφός του λοιπόν, ο Lubitz είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία για αρκετό χρονικό διάστημα αφού είχε εκμυστηρευτεί στους γιατρούς του πως σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Ο Ραλφ Χέρενμπρακ, ο δημόσιος κατήγορος που ασχολείται με την υπόθεση, ανέφερε πως το επεισόδιο συνέβη εδώ και αρκετά χρόνια, πριν ακόμη ο πιλότος περάσει τα τεστ για να πιλοτάρει. “Στις επισκέψεις στο γιατρό που του έδωσε την αναρρωτική την ημέρα του δυστυχήματος, δεν είχε εκφράσει τέτοιες τάσεις ή επιθετικότητα προς τρίτους” συμπλήρωσε ο ερευνητής.

Διαβάστε ακόμη: Συντριβή Airbus Α320: Εντοπίστηκε στις Άλπεις η σορός του Andreas Lubitz

Πληροφορίες της γερμανικής Bild αναφέρουν πως ο Andreas Lubitz υποβλήθηκε σε ψυχιατρική θεραπεία ενάμιση χρόνο πριν ξεκινήσει να εργάζεται για την αεροπορική εταιρία. Άλλωστε ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται σε συνεχή μάχη του με την κατάθλιψη, η οποία μάλιστα ενδέχεται να είχε επιπτώσεις ακόμη και στην όρασή του.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Νέα στοιχεία αναφέρουν πως ο Andreas Lubitz είχε και προβλήματα όρασης

Οι έρευνες συνεχίσουν να εστιάζουν στην ψυχολογική κατάσταση του Lubitz, με στόχο να καταλήξουν στα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφαση να καταρρίψει το αεροσκάφος. Ο Γερμανός κλείδωσε τον πιλότο εκτός πιλοτηρίου και ρύθμισε την πτήση σε συνεχή κατάβαση ως τα 100 πόδια, προκειμένου να προσκρούσει στις κορυφές των γαλλικών Άλπεων. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως παρέμεινε σιωπηλός, βλέποντας το αεροσκάφος να κατευθύνεται στο βουνό και ακούγοντας τον πιλότο να φωνάζει να του ανοίξει την πόρτα.

Διαβάστε ακόμη: Airbus A320: Βίντεο αναπαριστά τα τελευταία δραματικά λεπτά μέσα στο αεροσκάφος της Germanwings

Η εκπαίδευση του Andreas Lubitz

Εν τω μεταξύ, το itv news κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο νεαρός Andreas Lubitz σε εκπαιδευτική πτήση. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα 10 χρόνια πριν, όταν ο Andreas Lubitz ήταν μόλις 17 ετών.

Πηγή: Independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα