Αίτημα άρσης ασυλίας για τον πρώην συνεργάτη του Ράμα

 Albania's Interior Minister Saimir Tahiri, speaks to the media in Gjirokastra close to Lazarat village, 230 kilometers (140 miles) south of the Albanian capital Tirana, Tuesday, June 17, 2014. Near-continuous gunfire rang out from the lawless village of Lazarat as hundreds police have arrived to battle well-armed marijuana growers who were trying to thwart a government crackdown. (AP Photo/Hektor Pustina)
Albania's Interior Minister Saimir Tahiri, speaks to the media in Gjirokastra close to Lazarat village, 230 kilometers (140 miles) south of the Albanian capital Tirana, Tuesday, June 17, 2014. Near-continuous gunfire rang out from the lawless village of Lazarat as hundreds police have arrived to battle well-armed marijuana growers who were trying to thwart a government crackdown. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Στενεύει ο κλοιός για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Ραγδαίες καταγράφονται οι εξελίξεις στην Αλβανία σε σχέση με την ανάμιξη πολιτικών στην διακίνηση ναρκωτικών και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία βαριών ποινικών αδικημάτων στα Τίρανα προσέφυγε σήμερα στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών της χώρας και νυν βουλευτού του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι.

Το σκεπτικό αφορά τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών και παθητική διαφορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή της Βουλής θα συνέλθει τις επόμενες ώρες με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος.

Το αίτημα της εισαγγελίας προς την αλβανική Βουλή σημαίνει στην ουσία απόκτηση δικαιώματος από την εισαγγελία για τη σύλληψη του Ταχίρι.

Δημοσιογραφικές πηγές στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της χώρας Χακί Τσιάκο.

Τα ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι χθες ο Σαϊμιρ Ταχίρι, συναντήθηκε επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και πως το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ βαρύ.

Ο Ταχίρι, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, φέρεται, όχι μόνο να αρνήθηκε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή και των θέσεων του στο κόμμα, που του ζήτησε ο Ράμα, αλλά απεναντίας να απείλησε με αποκαλύψεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζιμ Μπάσα ο οποίος ζήτησε την άμεση σύλληψη του πρώην υπουργού δήλωσε πως ο Ταχίρι διαθέτει βαριά ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Ράμα για ανάμιξή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Hektor Pustina

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώην υπουργός του Ράμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών

ADVERTISING

SHARE: