Ακιντζί: Όχι σε βεβιασμένες ενέργειες στο Κυπριακό

Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci meets with uropean Commission President Jean-Claude Juncker at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium on Apr. 5, 2017 /   T      -         5 , 2017
Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci meets with uropean Commission President Jean-Claude Juncker at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium on Apr. 5, 2017 / T - 5 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφράζει επιφυλάξεις για το ψήφισμα βουλευτών που ζητούν την αποκήρυξη της λύσης για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο

Αντίθετο βρίσκει τον Μουσταφά Ακιντζί η κατάθεση ψηφίσματος από 19 βουλευτές του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού, που συμμετέχουν στον «κυβερνητικό» συνασπισμό, το οποίο αναφέρει ότι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν είναι πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος.

"Η πιθανή υιοθέτηση ψηφίσματος δεν θα είναι μια θετική εξέλιξη» δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος συνέστησε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες".

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι "βουλευτές" μπορούν να καταθέτουν προτάσεις, εντούτοις το Κυπριακό το χειρίζεται η λεγόμενη "προεδρία". Πρόσθεσε ακόμα ότι η επιδίωξη να περάσει μια τέτοια πρόταση "με τόσο ριζοσπαστικές απόψεις", χωρίς καμία επαφή ή διαβούλευση με την "προεδρία" δεν είναι η κατάλληλη στάση.

Είπε, ακόμα, ότι ο "λαός" τού έδωσε την εξουσία να χειρίζεται το κυπριακό πρόβλημα και ανέφερε ότι σύμφωνα με τη διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014 το πλαίσιο της λύσης είναι η ομοσπονδία στη βάση "δύο ισότιμων συνιστωσών πολιτειών".

Αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων για κατάργηση των εγγυήσεων, υποστήριξε ότι και αυτή "η απόφαση δεν βοηθά και είναι άκυρη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ιστορικοί 'πρόγονοι' της Καταλονίας: Οι μονομερείς δηλώσεις ανεξαρτησίας στην Ευρώπη

ADVERTISING

SHARE: