Αλβανικός Τύπος: Ο Έντι Ράμα πάσχει από σχιζοφρένεια

Prime Minister Edi Rama of Albania addresses the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 22, 2017. (AP Photo/Richard Drew)
Prime Minister Edi Rama of Albania addresses the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 22, 2017. (AP Photo/Richard Drew) AP

Αλβανική εφημερίδα κάνει λόγο για ένα Ράμα ιδιαίτερα επιθετικό, τόσο προς το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, όσο και προς τα μέλη της οικογένειάς του

Με την νόσο της σχιζοφρένειας φαίνεται πως πάλευε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σύμφωνα με καρτέλες της Νευροχειρουργικής Κλινικής των Τιράνων που δημοσιεύουν αλβανικά Μέσα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που πρώτη ξεκίνησε η εφημερίδα ΤΕΜΑ, ο αλβανός πρωθυπουργός έχει βεβαρυμένο ιστορικό σχιζοφρένειας και για τον λόγο αυτό κατά τη δεκαετία του 1980 είχε νοσηλευτεί σε Τίρανα και Παρίσι.

Σύμφωνα με την ΤΕΜΑ, ο Ράμα είχε νοσηλευτεί για σχιζοφρένεια στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου 5 των Τιράνων συστηματικά κατά τη δεκαετία του 1980 και εστάλη στο Παρίσι για πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση και εντατική θεραπεία μετά από συστάσεις της ιατρικής επιτροπής.

Η αλβανική εφημερίδα κάνει λόγο για ένα Ράμα ιδιαίτερα επιθετικό, τόσο προς το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, όσο και προς τα μέλη της οικογένειάς του, η οποία ήταν αναγκασμένη να αναζητά συνεχώς βοήθεια σε νοσοκομεία: "Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, γεγονός που εμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Όπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεράποντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του. Αυτό υποχρέωνε την οικογένεια να ζητούσε πάντα τη βοήθεια του νοσοκομείου. Εκείνη την εποχή, έχοντας υπόψη ότι ο πατέρας του Κριστάκι Ράμα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της νομενκλατούρας, στον Έντι επιφυλάσσονταν ιδιαίτερη μέριμνα στους νοσοκομειακούς θαλάμους όπου νοσηλευόταν".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "η χρήση βίας έναντι της μητέρας και της συζύγου του εκείνης της περιόδου υποχρέωσαν τις αρχές ώστε για τον ασθενή Ράμα να εφαρμόσουν ειδική ιατρική αγωγή, η οποία συνεχίστηκε στο Παρίσι. Η διάγνωση για την οποία συμπέρανε το ιατρικό τιμ, όπως φαίνεται κι από την κλινική καρτέλα του, ήταν «βεβαρυμμένη σχιζοφρένεια» με συμπτώματα χρήσης βίας που εμφανίζεται έναντι των μελών της οικογένειας κι υπόλοιπων ατόμων. Η σχιζοφρένεια προκάλεσε επιθετική κατάθλιψη και διακυμάνσεις μνήμης που συνοδεύονταν με αϋπνίες του ασθενή Ράμα".

Πληροφορίες:Ελεύθερος Τύπος, Φωτογραφία:AP Photo/Richard Drew

ADVERTISING

SHARE: