Αμερικανικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες

default image

Άνοιξαν οι κάλπες σε εννέα Πολιτείες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με τους πολίτες να ψηφίζουν για την ανάδειξη του 45ου προέδρου της χώρας

Σε ρυθμούς εκλογών οι Αμερικανοί πολίτες, που καλούνται να ψηφίσουν στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του 45ου προέδρου της χώρας.

Τα εκλογικά τμήματα σε εννέα Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν στο Κονέτικατ, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μέιν, το Νιού Χαμσάιρ, το Νιού Τζέρσεϊ, την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Βερμόν και την Βιρτζίνια. Τα εκλογικά τμήματα στις άλλες Πολιτείες πρόκειται να ανοίξουν αργότερα. Οι Αμερικανοι ψηφίζουν επίσης για το Κογκρέσο , για κυβερνήτες, τοπικά συμβούλια, τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) αύριο το πρωί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα