Αμερικανικές Εκλογές: Ο περίπατος Κλίντον που έγινε εφιάλτης

default image

Πώς οι προβλέψεις "γύρισαν" υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Από την πρώτη στιγμή, ακόμη και στενοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν λόγο για ένα “θαύμα” που απαιτούνταν προκειμένου να κερδίσει ο πολυεκατομμυριούχος στις αμερικανικές εκλογές. Όλα τα ΜΜΕ και τα πρωτόκολλα προβλέψεων έδιναν μια λίγο – πολύ εύκολη επικράτηση για τη Χίλαρι Κλίντον.

Η αλλαγή στην πρόβλεψη αυτή φαίνεται πιο γλαφυρά στον αλγόρυθμο που ετοίμασε η εφημερίδα New York Times και ο οποίος έδινε με βάση τα αποτελέσματα άνετη επικράτηση στην Χίλαρι Κλίντον. Καθώς όμως έρχονταν τα πρώτα αποτελέσματα, η πιθανότητα επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ ανέβαινε, ενώ και στη μάχη των εκλεκτόρων, που δίνουν και τον νικητή άλλαζε χέρια.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως, η πρόβλεψη έδινε μόλις 20% πιθανότητα στον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί πριν κλείσουν οι κάλπες. Λίγο μετά την αλλαγή στη Φλόριντα που πήγε στους Ρεπουμπλικάνους, ο Τραμπ πήρε κεφάλι, ενώ στη συνέχεια επέκτεινε την πιθανότητα εκλογής του.

Κάπως έτσι λίγο πριν τις 6 το πρωί, το κλίμα ανεστράφη εντελώς, στο θέμα των εκλεκτόρων. Πριν κλείσουν οι κάλπες, η Κλίντον ερχόταν μπροστά με αριθμό εκλεκτόρων που ξεπερνά τους 300, ενώ τώρα η εικόνα είναι εντελώς αντίστροφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα