Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία: Το Ισλάμ έχει κάψει Ολλανδούς πολιτικούς

Αμερικανός πρέσβης στην Ολλανδία: Το Ισλάμ έχει κάψει Ολλανδούς πολιτικούς
Pete Hoekstra, new U.S. ambassador to the Netherlands, gives a statement during a press conference at his residence in The Hague, Netherlands, Wednesday, Jan. 10, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP Photo/Peter Dejong

Ο νεοδιορισμένος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα τα βρήκε "σκούρα" από την πρώτη κιόλας μέρα, καθώς Ολλανδοί δημοσιογράφοι τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις για παρελθούσες δηλώσεις του, στις οποίες εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει

Ο Πίτερ Χοέκστρα ανέλαβε καθήκοντα νέου πρεσβευτή στην Ολλανδία για τις ΗΠΑ και όπως αναφέρει η Washington Post, κάτι τέτοιο συνέβη με τις ευλογίες του Λευκού Οίκου. Στην πρώτη κιόλας συνέντευξη μπροστά σε δημοσιογράφους της ευρωπαϊκής χώρας, βρέθηκε αντιμέτωπος με το ρητό που λέει πως τα “γραπτά μένουν”. Βλέπετε, ο Χοέκστρα, επί 18 χρόνια εκπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου από την πολιτεία του Μίτσιγκαν με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών είχε προβεί ρο 2015 σε ιδιαίτερα “εμπρηστικές” δηλώσεις για το “ισλαμικό κίνημα” στην Ολλανδία.

“Αυτοκίνητα καίγονται, πολιτικοί καίγονται” δήλωνε τότε ο νέος διπλωμάτης από την Ουάσιγκτον που ορκιζόταν κατά τη διάρκεια συνόδου των συντηρητικών πριν από τρία χρόνια πως η Ολλανδία διαθέτει γκέτο, ζώνες που κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί στο κράτος.

Τα σχόλια είχαν προκαλέσει την έντονη κριτική εντός και εκτός Ολλανδίας, καθώς χαρακτηρίστηκαν ως ανακριβή και όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα “αντικατοπτρίζουν μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για τη Σαρία κύριως από ακροδεξιούς κύκλους” στη Δύση”.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα ο Αμερικανός να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του, στην πρώτη κιόλας συνέντευξη Τύπου σε ολλανδικό έδαφος. Δημοσιογράφος ακούγεται σε βίντεο να ρωτά τον Χοέκστρα “υπάρχουν πολιτικοί που έχουν καεί” στην Ολλανδία; Ο πρεσβευτής αρνήθηκε να δώσει απάντηση, λέγοντας πως σκοπεύει να επανέλθει στο θέμα. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο δεν άφησαν το θέμα να “πέσει κάτω” και συνέχισαν να ρωτούν επί του θέματος. “Αν είστε έντιμος, θα ανασκευάζατε τις δηλώσεις περί εμπρησμού πολιτικών ή  θα δίνατε το όνομα του πολιτικού που κάηκε στην Ολλανδία” σχολίασε δημοσιογράφος.


AP Photo/Peter Dejong

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα