Αμηχανία στο Πεντάγωνο για τις δηλώσεις Τραμπ

Αμηχανία στο Πεντάγωνο για τις δηλώσεις Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Το Πεντάγωνο "δεν σχολιάζει" τις μελλοντικές επιχειρήσεις του, παραπέμπει στον Λευκό Οίκο για διευκρινίσεις για το μήνυμα του προέδρου Τραμπ για τη Συρία

Το Πεντάγωνο, μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι σύντομα “θα αρχίσουν να έρχονται πύραυλοι” στη Συρία, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του. “Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου” στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έρικ Πέιον, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου. 

“Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο αμερικανός Πρόεδρος με ανάρτηση στο Twitter, απείλησε ότι θα εκτοξεύσει “νέους, ωραίους και έξυπνους” πυραύλους κατά της Συρίας, καλώντας την Ρωσία να είναι “έτοιμη” και λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να συνεργάζεται με ένα “Ζώο που σκοτώνει με αέρια” τους ανθρώπους του και το απολαμβάνει.

Στον αμερικανό Πρόεδρο απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία αναφέρει πως οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

“Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;” έγραψε η Ζαχάροβα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα