Αναχώρησε το αεροσκάφος που μεταφέρει την σορό του Ρώσου πρέσβη

Αναχώρησε το αεροσκάφος που μεταφέρει την σορό του Ρώσου πρέσβη

Την οδύνη του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές

To αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από έναν Τούρκο αστυνομικό, απογειώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο της Άγκυρας με προορισμό τη Μόσχα, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή.

Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά 6 Τούρκων στρατιωτών, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της χήρας του, Τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών από ξένες χώρες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στην Άγκυρα όταν ένας Τούρκος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του, λέγοντας ότι διέπραξε την επίθεση με στόχο να πάρει εκδίκηση για την ανακατάληψη του Χαλεπιού από τη συριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη της Μόσχας.

Μετά την επίθεση, οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας κατήγγειλαν «μια πρόκληση».

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός διπλωμάτη που «κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις» μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του Ρώσου πρεσβευτή αναμένεται να προσγειωθεί αργότερα στη Μόσχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτογράφος για την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη: 'Γιατί δεν κατέβασα τον φακό'

Σε Αντρέι Καρλόφ μετονομάζεται η οδός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα

ADVERTISING

SHARE: