Ανάκριση Ασάνζ στο Λονδίνο και λήψη DNA, αν δεχτεί

default image

Ο ιδρυτής του Wikileaks θα ανακριθεί στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου. Τι θα συμβεί με τα αποτελέσματα της ανάκρισης

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks θα ανακριθεί στις 14 Νοεμβρίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει, όπως ανακοίνωσαν οι Σουηδοί εισαγγελείς, σε μια κίνηση που ενδέχεται να τερματίσει ένα μακρό διπλωματικό αδιέξοδο που έχει αναγκάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ να παραμένει έγκλειστος στο κτίριο αυτό από το 2012.

«Ο Ισημερινός αποδέχθηκε το αίτημα της Σουηδίας για νομική βοήθεια σε ποινικά ζητήματα και η ανάκριση θα γίνει από έναν εισαγγελέα του Ισημερινού», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελία.

Η Σουηδή βοηθός εισαγγελέας Ίνγκρντ Ίσγκρεν θα είναι παρούσα στην ανάκριση, όπως και ένας Σουηδός αστυνομικός, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα στοιχεία που θα προκύψουν τις αρχές της χώρας τους.

Παράλληλα θα ληφθεί από τον Ασάνζ, αν συναινέσει, και δείγμα DNA.

Το αποτέλεσμα της ανάκρισης θα δοθεί γραπτά από την εισαγγελία του Ισημερινού στους Σουηδούς δικαστές, οι οποίοι θα αποφασίσουν στη συνέχεια για τη συνέχεια της έρευνας.

Οι σουηδικές αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Ασάνζ καθώς εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες για βιασμό. Ο ίδιος τις αρνείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα