Άνδρας 101 ετών καταδικάστηκε για παιδεραστία

Πρόκειται για τον γηραιότερο άνθρωπο, που παραπέμπεται ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου. Ο ίδιος υποστήριξε προκλητικά, ότι τα θύματά του είναι "κατά συρροήν ψεύτες", που μπορούσαν να πουν "όχι"

Ένας άνδρας 101 ετών καταδικάστηκε στη Βρετανία, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών. Ο Ralph Clarke δήλωσε ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου του Μπέρμινχαμ, παραδεχόμενος ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα αγόρι και δύο κορίτσια κατά την περίοδο 1970 - 1980, όταν δούλευε ως οδηγός φορτηγού.

Ο υπερήλικας, γεννημένος το 1915, κακοποίησε τα παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων ήταν μόλις 4 ετών όταν ξεκίνησε η κακοποίηση, στο φορτηγό του, στο γκαράζ και στον κήπο του σπιτιού του.

Οι 40χρονες σήμερα γυναίκες, πρώην θύματά του, αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όταν είδαν δημοσίευση στο Facebook, για τα 100ά γενέθλια του Clarke.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε η κακοποίηση και του τρίτου θύματός του.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο Clarke υποστήριξε, ότι τα θύματά του είναι "κατά συρροήν ψεύτες" και ότι θα μπορούσαν να πουν "όχι"!

Η ειδικός σε εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης Emma Fennon, δήλωσε πως ήταν σημαντικό, να διασφαλιστεί η απόδοση δικαιοσύνης, ανεξαρτήτου ηλικίας του δράστη.

"Μπορεί πολλοί, να απορούν με την παραπομπή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου στη Δικαιοσύνη, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν είναι παράγοντας κατά της προσαγωγής του. Αυτοί που κακοποίησε, ήταν αναγκασμένοι να ζουν με τα τραύματα που τους προκάλεσε, για δεκαετίες. Έχουν υποστεί καταδίκη εφ'όρου ζωής και ελπίζω, ότι τώρα θα μπορέσουν να βρουν γαλήνη", είπε.

"O Clarke κακοποίησε βάναυσα αθώα παιδιά, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα θύματά του, που βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν για όσα βίωσαν, ώστε να αναλάβουμε δράση. Ποτέ δεν υποτιμούμε το κουράγιο που χρειάζεται, να έχει κάποιος, για να μιλήσει".

Πηγή: Independent

ADVERTISING

SHARE: