Ανεπιθύμητη η Λεπέν στην Ουκρανία

Ανεπιθύμητη η Λεπέν στην Ουκρανία

Ενοχλήθηκε το Κίεβο από τις δηλώσεις της για "νόμιμη προσάρτηση της Κριμαίας" από τη Ρωσία

Η ουκρανική κυβέρνηση διαμήνυσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν μετά τα σχόλια που έκανε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

Η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός είχε δηλώσει ότι είναι νόμιμη η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, μετά το δημοψήφισμα κατά το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία.

Στο Κίεβο επικρατεί εκνευρισμός για την αλλαγή στο πολιτικό τοπίο που διαγράφεται εντός του 2017. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υιοθετεί πιο φιλική στάση απέναντι στη Ρωσία, ενώ και άλλος ένας υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, τάσσεται υπέρ της άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Λεπέν, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε: "Κάνοντας δηλώσεις που επαναλαμβάνουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, η Γαλλίδα πολιτικός δείχνει ότι δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι αγνοεί παντελώς τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου".

"Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες δηλώσεις και πράξεις που παραβιάζουν την ουκρανική νομοθεσία θα έχουν συνέπειες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ορισμένων Γάλλων πολιτικών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Ουκρανία", συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λεπέν: Σύννομη η προσάρτηση της Κριμαίας

ADVERTISING

SHARE: