Ανησυχία Ολάντ για μια τελική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

default image

“Δεν θα υπάρξει απελευθέρωση βίζας παρά μόνο αν εκπληρωθούν τα κριτήρια που έχουμε θέσει” είπε ο Γάλλος πρόεδρος (Vid)

Οι “28” κατέληξαν σε συμφωνία και ήταν ένα από τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φρανσουά Ολάντ εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την κατάληξη των συνομιλιών με τη Τουρκία. “Μπορεί να μας πήρε ώρα, αλλά οι “28” εν πάση περιπτώσει κατέληξαν σε κοινή πρόταση, που θα συζητηθεί με την Τουρκία” είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας συμπληρώνοντας ότι “δεν μπορώ όμως να σας πω, οτι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Όλα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση, τη διαπραγμάτευση. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και προς τη λήξη της διαδικασίας”.

 Ο κ. Ολάντ δεν παρέλειψε να πει ότι “ακόμα κι αν καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία όπως τη θέλουμε, με μέσα που θα δώσει η Ευρώπη για να στηριχθεί η Ελλάδα, θα υπάρξουν δυσκολίες. Ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχει το βασικό αίτιο της μετακίνησης πληθυσμών από τη Συρία προς την Ευρώπη. Και μας απασχολεί βέβαια και η κατάσταση στη Λιβύη”.

Για την απελευθέρωση της χορήγησης βίζας  είπε πως “θα δοθεί παρά μόνο αν εκπληρωθούν τα κριτήρια, ενώ τις επόμενες ώρες θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, και θα υπάρξει ένα κείμενο, στο οποίο θα καταλήξουμε μετά τις συζητήσεις με την Τουρκία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα