Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για τα γεγονότα στη Βενεζουέλα

Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για τα γεγονότα στη Βενεζουέλα
Demonstrators who are against the Venezuelan government holdup her banner outside of the Organization of American States (OAS) during the special meeting of the Permanent Council, in Washington, Monday, April 3, 2017, to consider the recent events in Venezuela. (AP Photo/Jose Luis Magana) AP

Η σύλληψη δύο ηγετών της αντιπολίτευσης από την αστυνομία προκάλεσε προβληματισμό και αντιδράσεις σε Ουάσιγκτον και Ηνωμένα Έθνη

Τις έντονες ανησυχίες για τη σύλληψη των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα εξέφρασαν Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ΟΗΕ, με το αμερικανικό υπουργείο να καλεί για την άνευ όρων αποφυλάκιση των κρατουμένων και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Καλούμε για την άμεση αποφυλάκισή τους», δήλωσε η εκπρόσωπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα που συνελήφθησαν σε επιδρομές των αρχών κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

«βαθιά ανησυχία» από ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» του για τη νέα σύλληψη στη Βενεζουέλα των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν εκ νέου από τις αρχές της Βενεζουέλας» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «να αποφυλακίσει αμέσως όλους όσοι κρατούνται διότι άσκησαν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι με ειρηνικό τρόπο, του συνεταιρίζεσθαι και του εκφράζεσθαι»

«Προτρέπω τις αρχές να μην κάνουν μια ήδη εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση ακόμα χειρότερη μέσω της χρήσης υπέρμετρης βίας, μεταξύ άλλων μέσω βίαιων εφόδων σε σπίτια από τις δυνάμεις ασφαλείας όπως έχει συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Jose Luis Magana

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα