Άνω – κάτω η Ιταλία με το βιογραφικό του Κόντε: Παρατείνεται το “θρίλερ” για το νέο πρωθυπουργό

Άνω – κάτω η Ιταλία με το βιογραφικό του Κόντε: Παρατείνεται το “θρίλερ” για το νέο πρωθυπουργό
Το πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ρώμη αναμένει το νέο του ένοικο AP

"Πιθανό" να δοθεί την Πέμπτη η εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Τζουζέπε Κόντε, διαμηνύει η Ιταλική Προεδρία, "αν ωριμάσουν οι συνθήκες" και λυθεί το μυστήριο με το βιογραφικό του υποψήφιου πρωθυπουργού που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Παρατείνεται το μετεκλογικό θρίλερ στην Ιταλία, αφού το βράδυ της Τρίτης κύκλοι της Ιταλικής Προεδρίας έκαναν γνωστό ότι είναι πιθανόν να δοθεί, τελικά, την ερχόμενη Πέμπτη η εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα εξετάζει το βιογραφικό του υποψήφιου πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και αν ωριμάσουν οι απαιτούμενες συνθήκες, θα τον καλέσει μεθαύριο, για την ανάθεση της εντολής.

Το “σκάλισμα” στο βιογραφικό του Κόντε είναι κάθε άλλο παρά τυπικό, καθώς σάλο προκάλεσαν οι αναφορές του Τύπου για ανακριβείς αναφορές του Ιταλού καθηγητή Νομικής για μεταπτυχιακή φοίτηση σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρει τώρα ο ιταλικός Τύπος, αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση να ανατεθεί η πρωθυπουργία στον Κόντε.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων επισημαίνει από την πλευρά του ότι δεν έγινε ποτέ αναφορά σε μεταπτυχιακή φοίτηση του Κόντε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Στο βιογραφικό του ωστόσο εμφανίζεται, αν και με ασάφεια, ότι αυτό ισχύει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, Ιταλοί σχολιαστές αναζητούν πλέον μια εναλλακτική υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, φέροντας στο τραπέζι αυτή του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο κυβερνητικός του εταίρος ωστόσο και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα