Ανοίγει ξανά την Κυριακή το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

default image

Μόνο τρεις πτήσεις θα πραγματοποιηθούν την πρώτη μέρα. Στόχος να λειτουργήσει και πάλι πλήρως μέχρι το καλοκαίρι

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρόκειται να ανοίξει εν μέρει για τους επιβάτες την Κυριακή, 12 ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, σκοτώνοντας 16 άτομα και καταστρέφοντας την αίθουσα αναχωρήσεων.

Αρχικά οι πτήσεις που θα γίνουν θα είναι πολύ λιγότερες από το κανονικά και η ασφάλεια θα είναι ενισχυμένη, με τον φορέα εκμετάλλευσης του αερολιμένα να ανακοινώνει ότι στόχος είναι να λειτουργήσει και πάλι πλήρως μέχρι το καλοκαίρι.

“Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε εκείνη την μαύρη μέρα. Επαναλειτουργία του αεροδρομίου, ακόμη και εν μέρει, τόσο γρήγορα, αποτελεί σημάδι ελπίδας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Αρνό Φάιστ, επισημαίνοντας ότι για την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί τρεις πτήσεις, όλες της Brussels Airlines.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Από αυτό διακινούνται ετησίως 23,5 εκατ. επιβάτες και 489.000 τόνοι φορτίου. Συνδέει την βελγική πρωτεύουσα, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με 226 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω 77 διαφορετικών αεροπορικών εταιριών.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα