Άνοιξε το μετρό στις Βρυξέλλες, ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

default image

Συνοδεία ένοπλων αστυνομικών πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Σε λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα το σύνολο των υπόγειων δρομολογίων, περιλαμβανομένου και του Μαελμπέκ όπου συνέβη ένα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 22ας Μαρτίου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με επιπλέον κάμερες παρακολούθησης και δυνάμεις του στρατού σε κάθε πιθανό σημείο, εντός και εκτός των συρμών, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το επιβατικό κοινό ο σταθμός του μετρό Μαελμπέκ. Ένα μήνα και κάτι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, μια εκ των οποίων είχε ως στόχο το μετρό, ο σταθμός που υπέστη σοβαρές ζημιές και όπου βρήκαν το θάνατο δεκάδες πολίτες τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Η εικόνα παρακάτω έχει ληφθεί από τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες της γερμανικής Deutsche Welle, Lars Scholtyssyk και είναι ενδεικτική των αυξημένων  μέτρων ασφαλείας που επικρατούν στις υπόγειες σιδηροδρομικές γραμμές της βελγικής πρωτεύουσας.


Από τη Δευτέρα 25 Απριλίου, το δρομολόγιο του μετρό επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία, όπως πριν τις επιθέσεις. Οι αρχές δημιούργησαν μάλιστα έναν τοίχο, ως φόρο τιμής για τα θύματα της επίθεσης, στον οποίο οι επιβάτες μπορούν να αφήνουν τα μηνύματά τους.

Ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει πως η λειτουργία του μετρό θα ξεκινούσε στις 06.00 το πρωί και θα ολοκληρωνόταν νωρίς, στις 22.00 το βράδυ, τελικά οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως τα δρομολόγια θα διεξαχθούν κανονικά. Δεν ήταν λίγοι οι Βέλγοι πολίτες που πέρασαν από το σημείο το πρωί της Δευτέρας για να αφήσουν ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ δεκάδες από τους επιβάτες έγραψαν το δικό τους μήνυμα στον τοίχο του μετρό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ L’EXPRESS

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα