Ανταλλαγή πυροβολισμών σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Αφγανιστάν

Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και αντάλλαξαν πυρά με τους φρουρούς ασφαλείας. Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν και ένας εξακολουθεί να αντιστέκεται

Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα, Τετάρτη, στο κτίριο όπου στεγάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, μια περιοχή όπου δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και την οποία βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με "την μητέρα όλων των βομβών--την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού-- σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς.

"Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κτίριο της RTA (Ραδιοτηλεόραση του Αφγανιστάν)", δήλωσε στο AFP ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αταουλάχ Κογκιάνι.

"Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν και ένας εξακολουθεί να αντιστέκεται".

Φωτογράφος της RTA δήλωσε ότι μόλις ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών εγκατέλειψε το κτίριο, αλλά ορισμένοι από τους συναδέλφους του παραμένουν μέσα σε αυτό.

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photos/Massoud Hossaini)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφγανιστάν: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από διπλή έκρηξη

Αφγανιστάν: Τη Ρωσία πίσω από τους Ταλιμπάν βλέπουν οι ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του στρατού

ADVERTISING

SHARE: