'Αντάρτες' με σήμα τη Μαφάλντα

'Αντάρτες' με σήμα τη Μαφάλντα

Βουλευτές του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος αποφάσισαν να φτιάξουν μια κλειστή ομάδα στο WhatsApp δείχνοντας την αντίθεσή τους στη στήριξη του Ραχόι

Το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα έχει αποφασίσει να βοηθήσει τον Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και αυτοί που αντιστέκονται, αρνούμενοι να αφήσουν το ρόλο της αντιπολίτευσης στους Podemos.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, όσοι βουλευτές είχαν αποφασίσει να δηλώσουν πως το ‘όχι’ στην κυβέρνηση Ραχόι «είναι όχι», μπροστά στην έκδηλη περιθωριοποίησή τους από τον υπόλοιπο κομματικό κορμό αποφάσισαν να συγκροτήσουν μία ομάδα με κοινή άμυνα και πλατφόρμα συνεννόησης τη γνωστή εφαρμογή WhatsApp. H ομάδα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα El Público, ονομάστηκε «Αυτοί του Όχι» (Los del no) και αρχικά συσπειρώθηκαν γύρω από τη Μαρία Λουθ Σέιχο, που είχε την πρωτοβουλία. Έμβλημα της κλειστής ομάδας, η θρυλική Μαφάλντα, η διάσημη ηρωΐδα του ομώνυμου κόμιξ του Αργεντίνου Κίνο, η οποία κρατάει ένα πλακάτ με το σύνθημα «Εδώ δεν παραδίνεται κανένας!», φράση από την κουβανική επανάσταση που αποδίδεται στον Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε.

Παρ’ ότι η ομάδα απαρτίζεται από αντάρτες, υπό την ηγεσία της δικαστού Μαργαρίτα Ρόβλες, και έως πρόσφατα είχε στους κόλπους της και ένα μέλος από τους Καταλανούς σοσιαλιστές του PSC (που την εγκατέλειψε λίγο αργότερα), τα μέλη της δηλώνουν πως δεν ταυτίζονται σε καμιά περίπτωση με τον πρώην ηγέτη του κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, τη στάση του οποίου χαρακτηρίζουν ‘απογοητευτική’.

Οι ¨αντάρτες" έχουν ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο από τη διοικούσα επιτροπή του κόμματος, το οποίο θεωρούν άδικο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι ομάδα έχει προοπτικές να διευρυνθεί και άλλο και να αποτελέσει ένα πόλο επιρροής. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν συνάδελφοί τους από το κόμμα που αποφεύγουν ακόμα και να τους απευθύνουν το λόγο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: