Από 15 χώρες τα 150 θύματα του Airbus A320. Γερμανοί και Ισπανοί οι περισσότεροι

default image

Από ποιες χώρες κατάγονταν τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με το Airbus της Germanwings (Pics)

Οι 150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη την Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου 15 χώρες, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Αναφερόμενος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «στις εθνικότητες που έχουν επιβεβαιωθεί», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε ότι τα περισσότερα θύματα είναι «Γερμανοί και Ισπανοί».

«Όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, υπάρχουν και άλλες επιβεβαιωμένες εθνικότητες, που είναι κάτοικοι Αργεντινής, Αυστραλίας, Βελγίου, Κολομβίας, Δανίας, Βρετανίας, Ισραήλ, Ιαπωνίας, Μαρόκου, Μεξικού και Ολλανδίας», πρόσθεσε.

«Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε κάνει λόγο για «έναν Αμερικανό» μεταξύ των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Η πράξη καλοσύνης που ‘έβαλε’ μια 16χρονη στη μοιραία πτήση της Germanwings

 

«Δεν έχουμε ακόμη έναν εντελώς οριστικό κατάλογο, όμως αυτό έχει σχέση με τις διαδικασίες (που πρέπει να ακολουθήσουν) οι αεροπορικές εταιρείες», εξήγησε ο Φαμπιούς. «Κανονικά η χώρα από την οποίο απογειώθηκε το αεροπλάνο, σε αυτή την περίπτωση η Ισπανία, πρέπει να δώσει τις πληροφορίες, όμως πρέπει επίσης να γίνουν και επιβεβαιώσεις», διευκρίνισε.

«Εναπόκειται στην εταιρεία Lufthansa καθώς και στις ισπανικές και γερμανικές αρχές να δώσουν, ελπίζω το συντομότερο δυνατό, το σύνολο των στοιχείων αυτών», επεσήμανε ο Βαλς.

Εξάλλου ο Ισπανός υφυπουργός Ασφάλειας Φρανσίσκο Μαρντίνεθ δήλωσε ότι τουλάχιστον 49 Ισπανοί επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ταυτοποιήσει 49 Ισπανούς», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αφού εξήγησε ότι οι αρχές κατάφεραν να καταρτίσουν αυτό τον κατάλογο συγκρίνοντας τη λίστα επιβατών με τα στοιχεία που έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη: ‘ Τρέμω, όταν το σκέφτομαι. Θα ήμουν κι εγώ στο μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings’

 

Παράλληλα η εταιρεία Germanwings επεσήμανε ότι τουλάχιστον 72 Γερμανοί είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, ανάμεσά τους και 16 μαθητές ενός λυκείου, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί χθες Τρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν μίλησε για 35 Ισπανούς πολίτες, αλλά διευκρίνισε ότι η εθνικότητα κάποιων επιβατών δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η Germanwings και η μητρική της εταιρεία Lufthansa έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις οικογένειες 123 από τα θύματα, πρόσθεσε ο Βίνκελμαν, ενώ προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειες 27 ακόμη νεκρών με τη βοήθεια του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Το μαύρο κουτί θα αποκαλύψει τους διαλόγους στο πιλοτήριο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα