Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες με τον Αναστασιάδη

Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες με τον Αναστασιάδη
, 13 2017. / , 13 2017. /

Ένταση στις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με τον ηγέτη του ψευδοκράτους να αποχωρεί από τις συζητήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο. Ποια ήταν η αφορμή, πάνω στην οποία "πάτησε" ο Ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιαδης και ο Μουσταφά Ακινζί συναντήθηκαν την Πέμπτη, για πρώτη φορά μετά το θέμα που δημιούργησε η τουρκική πλευρά με πρόσχημα την νομοθετική τροπολογία που εισάγει αναφορά στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσο ο Ακιντζί αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση ή από την όλη διαδικασία των συνομιλιών.

Σημείο τριβής η απόφαση της κυπριακής βουλής

«Το σημαντικό τώρα είναι να αντιμετωπίσουμε τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη που χάθηκε μεταξύ των κοινοτήτων», δήλωνε την Τετάρτη ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Έιντε, μετά την συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι «τελευταίες εξελίξεις», για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Έιντε είναι η απόφαση της κυπριακής Βουλής να τιμάται στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης η επέτειος του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 και οι αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων που ακολούθησαν.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα