Αποστάσεις Βούτση από δημοσίευμα κατά Γεννηματά

default image

Ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι η Φ. Γεννηματά "θίχτηκε ευλόγως" αλλά της καταλόγισε ότι αδίκως κατηγορεί την κυβέρνηση

Αποστάσεις από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που υποστηρίζει ότι το όνομα Γεννηματά περιλαμβάνεται στη λίστα φοροφυγάδων Μπόργιανς (μαζί με τα ονόματα Παπανδρέου και Παγκάλου) πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

«Είχαμε μία συνάντηση με την κυρία Γεννηματά η οποία ευλόγως αισθάνεται θιγμένη. Νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Παίρνω τις αποστάσεις μου από οτιδήποτε δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι πάντοτε το βάρος της αποδείξεως το όχι ο καταγγέλλων και όχι ο καταγγελόμενος και υπό αυτή την έννοια θα έπρεπε να τεκμηριώσει η εφημερίδα το θέμα αν ισχύει. Με αφορμή, μάλιστα, το δημοσίευμα ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο δημοσιογραφικό κλάδο για την τεκμηρίωση των καταγγελιών προκειμένου να μην οδηγούμαστε σε «αρρωστημένες καταστάσεις» και σε ιδιότυπες “μακαρθικές” πρακτικές

Ο κ. Βούτσης απέρριψε, αντίθετα, τις αιτιάσεις της κυρίας Γεννηματά ότι πίσω από το δημοσίευμα βρίσκεται η κυβέρνηση. «Σε αυτό η κυρία Γεννηματά βρίσκεται εν αδίκω» είπε και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κατηγορούνται πολιτικές δυνάμεις για κάθε δημοσίευμα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυρία Γεννηματά κακώς εμπλέκει στη σχετική επιστολή της πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα