Αρνείται να παραστεί στη δίκη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι ο Αμπντεσλάμ

default image

Επέστρεψε στη φυλακή ο μοναδικός επιζών της ομάδας τζιχαντιστών που κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ επέστρεψε σήμερα το απόγευμα στη φυλακή του Φλερί-Μεροζίς, κοντά στο Παρίσι, αφού αρνήθηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου δικάζεται από τη Δευτέρα για επίθεση με πυρά εναντίον αστυνομικών τον Μάρτιο του 2016, έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Το μοναδικό εν ζωή μέλος των ομάδων των τζιχαντιστών, που είχαν δράσει στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, είχε εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου την πρώτη ημέρα της δίκης του, αλλά στη συνέχεια είχε δηλώσει ότι δεν θέλει πια να επιστρέψει στο δικαστήριο. Έκτοτε είχε εγκλειστεί στη φυλακή του Βαντέν-λε-Βιέιγ, στη βόρεια Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Αμπντεσλάμ έφυγε απ’ το Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015 όταν οι τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος αδελφός του, σκότωσαν 130 ανθρώπους.

Τελικά συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 στο πλαίσιο μιας έρευνας σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες που θεωρούνταν ρουτίνας μέχρι που τελικά οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ενόπλους. Εκεί τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και σκοτώθηκε ένας απ’ τους ενόπλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα