Αστυνομικοί πυροβόλησαν 10 φορές και σκότωσαν μαύρο – Κρατούσε απλώς έναν σωλήνα

Αστυνομικοί πυροβόλησαν 10 φορές και σκότωσαν μαύρο – Κρατούσε απλώς έναν σωλήνα
Το σημείο στο Μπρούκλιν όπου έπεσε νεκρός ο 34χρονος Σαχίντ Βάσελ AP

Το θύμα "σημάδευε" τους αστυνομικούς υποτίθεται με όπλο αλλά όταν έπεσε νεκρό διαπιστώθηκε ότι αυτό που είχε στα χέρια του δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από έναν μεταλλικό σωλήνα

Νέο μοιραίο λάθος από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, καθώς όπως έγινε γνωστό, αξιωματικοί που ανταποκρίθηκαν σε αναφορές σχετικές με έναν μαύρο άνδρα που απειλούσε περαστικούς με όπλο, κατέληξαν να σκοτώσουν πολίτη που κρατούσε έναν μεταλλικό σωλήνα.  

Το περιστατικό συνέβη σε γειτονιά του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (τοπική ώρα), με εξαγριωμένους πολίτες να συγκεντρώνονται στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 34χρονος Σαχίντ Βάσελ. Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία γνώριζε το θύμα και το ότι ήταν ψυχικά διαταραγμένο. 

Το θύμα, ο 34χρονος Σαχίντ Βάσελ facebook

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης είχαν δεχτεί τρεις κλήσεις που ανέφεραν ότι ένας “άνδρας σημαδεύει περαστικούς στο δρόμο με ένα ασημένιο όπλο”, όπως δήλωσε ο αρχηγός του τμήματος της Νέας Υόρκης, Τέρενς Μόναχαν. Πέντε αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν έναν άνδρα που ταίριαζε με την περιγραφή που είχε δοθεί. 

“Ο ύποπτος είχε πάρει στάση για να ανοίξει πυρ και επεδείκνυε ένα αντικείμενο στους αστυνομικούς”, είπε ο Μόναχαν. Τέσσερις από αυτούς πυροβόλησαν συνολικά 10 φορές, χτυπώντας τον 34χρονο. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι κρατούσε “έναν σωλήνα με κάποιο είδος προεξοχής στην άκρη του”. 

Ο σωλήνας που κρατούσε το θύμα New York Police Department

 Ο Βάσελ διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο ενώ τέσσερις αστυνομικοί υπέστησαν μικροτραυματισμούς. 

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες, στις 18 Μαρτίου αστυνομικοί είχαν σκοτώσει έναν άοπλο 22χρονο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Νόμιζαν ότι κράταγε όπλο αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα κινητό τηλέφωνο.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα