Αβραμόπουλος: Η μετανάστευση είναι κοινή πρόκληση όλων των χωρών μας

default image

Παρέμβαση Αβραμόπουλου κατά την διάρκεια της ειδικής Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού για το μεταναστευτικό

Παρέμβαση για το μεταναστευτικό, κατά την διάρκεια της ειδικής Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ), είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρουσία  Υπουργών και αξιωματούχων, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η μετανάστευση είναι κοινή πρόκληση όλων των χωρών μας» και γι αυτό απαιτείται «ευρύτερη συνεργασία» για την αντιμετώπισή της. Για την υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση, υπογράμμισε την αναγκαιότητα  συνεργασίας «με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, με περιφερειακούς οργανισμούς και με τη διεθνή κοινότητα».

 

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στα βαθύτερα αίτια του μεταναστευτικού ζητήματος και τόνισε ότι η αναπτυξιακή συνεργασία της ΕΕ με ευάλωτες χώρες και χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές προκλήσεις «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανισότητα, την ανεργία».

Κλείνοντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την «ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης του διαλόγου στα θέματα μετανάστευσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΕ και χωρών της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού αλλά και στο πλαίσιο των διαδικασιών Ραμπάτ και Χαρτούμ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα