Αυστραλία: Παραιτείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

In this image made from video, Australian Deputy Prime Minister Barnaby Joyce speaks to reporters in Tamworth, Australia Friday, Feb. 23, 2018. Joyce resigned from Cabinet on Friday over allegations that he sexually harassed a woman. (Australia Broadcasting Corporation via AP)
In this image made from video, Australian Deputy Prime Minister Barnaby Joyce speaks to reporters in Tamworth, Australia Friday, Feb. 23, 2018. Joyce resigned from Cabinet on Friday over allegations that he sexually harassed a woman. (Australia Broadcasting Corporation via AP) AP

Βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με την πρώην διευθύντρια του γραφείου Τύπου του

Την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει ο Μπάρναμπι Τζόις, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής ενός σεξουαλικού σκανδάλου που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Τζόις βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση του με την πρώην διευθύντρια του γραφείου Τύπου του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τη σχέση, ωστόσο αρνούνταν να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για ιδιωτικό ζήτημα, ενώ ήδη από τον Δεκέμβριο είχε κάνει γνωστό τον χωρισμό με τη σύζυγό του.

Ωστόσο την Πέμπτη, το Εθνικό Κόμμα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους, έλαβε μια έγγραφη καταγγελία για τον Τζόις, στην οποία υπάρχουν αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολούθησαν δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με τις οποίες έκανε γνωστό ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματός του, αλλά και από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει την περαιτέρω παρενόχληση της οικογένειάς του εξαιτίας των καταγγελιών προς το πρόσωπό του.

Ξεκαθάρισε πάντως πως θα διατηρήσει τη θέση του στο κοινοβούλιο.

(Φωτογραφία: Australia Broadcasting Corporation via AP)

ADVERTISING

SHARE: