Αυστρία: H ακροδεξιά επαναφέρει το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια

1η ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
1η ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ και εστιατόρια δεν θα ισχύσει.

Ο αρχηγός του κόμματος Χάινζ Κρίστιαν Στρας δήλωσε ότι η απόσυρση του συγκεκριμένου νόμου συμφωνήθηκε κατά τις συζητήσεις με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

"Είμαι περήφανος για αυτή την εξαιρετική λύση που είναι προς το συμφέρον των μη καπνιστών, των καπνιστών και των ιδιοκτητών εστιατορίών, δήλωσε ο Στρας.

"Η ελευθερία στην επιλογή συνεχίζει να ζει. Η ύπαρξη εστιατορίων, ειδικά των μικρών, έχει εξασφαλιστεί. Χιλιάδες δουλειές που απειλήθηκαν, σώθηκαν", δήλωσε ο καπνιστής Στρας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην Αυστρία οι πελάτες μπορούν να καπνίσουν στα εστιατόρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες συνήθως παρακάμπτονται.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε από το 205 περάσει έναν νόμο με στόχο την ολοκληρωτική απαγόρευση του καπνίσματος από μπαρ και εστιατόρια, η οποία επρόκειτο να αρχίσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Μαΐο. Η νέα κυβέρνηση που επιθυμούν να σχηματίσουν ο Στρας με τον μη καπνιστή Σεμπάστιαν Κουρτς πριν τα χριστούγεννα, θα προχωρήσει σε αλλαγές του συγκεκριμένου νόμου.

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων σε καπνιστήρια εστιατορίων και μπαρ, το κάπνισμα θα είναι παράνομο στα αυτοκίνητα αν επιβαίνουν ανήλικοι και η ελάχιστη ηλικία για το νόμιμο κάπνισμα, θα αυξηθεί από τα 16 στα 18 έτη.

Πηγή: The Guardian

ADVERTISING

SHARE: