BINTEO: Ο πρώτος ιστορικός διάλογος Τραμπ-Κιμ στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης

BINTEO: Ο πρώτος ιστορικός διάλογος Τραμπ-Κιμ στη Σύνοδο της Σιγκαπούρης
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη AP

Ιστορικές στιγμές εκτυλίσσονται στην Σιγκαπούρη με την πρώτη Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας. Η ιστορική χειραψία και ο πρώτος διάλογος

Μία ιστορική χειραψία αντάλλαξαν σήμερα στη Σιγκαπούρη ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρώτη συνάντησή τους. Πρόκειται για την πρώτη χειραψία ανάμεσα σε πρόεδρο των ΗΠΑ και επικεφαλής του βορειοκορεατικού κράτους.

Οι δύο ηγέτες  χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας μερικές φράσεις.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, ο  Τραμπ εξέφρασε την εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιστορική σύνοδος θα είναι “εξαιρετικά επιτυχής” και πρόσθεσε ότι “έχουμε μία υπέροχη σχέση μπροστά μας”.

Από την πλευρά του, ο Κιμ δήλωσε πως υπήρχε μια σειρά από εμπόδια μέχρι τη σημερινή συνάντηση. “Τα ξεπεράσαμε όλα και εδώ είμαστε σήμερα”, τόνισε στους δημοσιογράφους μέσω του διερμηνέα του.

“Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε”, είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. “Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος”, συνέχισε. “Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα”, συμπλήρωσε .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα