Χαλέπι: Αγωνία για τους 50.000 αμάχους

Χαλέπι: Αγωνία για τους 50.000 αμάχους

Ο ΟΗΕ έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε η επιχείρηση εκκένωσης περιοχών ανατολικά του Χαλεπίου, να πραγματοποιηθεί

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στα σχέδια για την αποχώρηση μαχητών και αμάχων από περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε η εκκένωση να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Θέματα ( UNOCHA).

Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που ελέγχουν περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου παραμένει ενεργή, παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων για την έξοδο μαχητών και των 50.000 αμάχων, δηλώνουν πηγές των ανταρτών.

Εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας Τζάμπα Σαμίγια δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει. Τοπικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ. "Η συμφωνία ισχύει, η εκεχειρία είναι ενεργή", τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η έναρξη της επιχείρησης εξόδου των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου μπορεί να καθυστερήσει μέχρι αύριο, σύμφωνα πάντως με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient TV, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, δήλωσε ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με την εκκένωση ανατολικών περιοχών του Χαλεπίου, καλώντας τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην ανάπτυξη παρατηρητών στο έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος εχθροπραξιών στο Χαλέπι. Αγωνία για τους αμάχους

ADVERTISING

SHARE: