Charlie Hebdo, ένα χρόνο μετά το αιματοκύλισμα: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος

default image

Την Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αιματοκύλισμα στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στην καρδιά του Παρισιού, με τον κόσμο να παρακολουθεί παγωμένος την προσπάθειά της φίμωσης των ελεύθερων φωνών (Pics)

Το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει αυτή τη Τετάρτη με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στην 1η επέτειο από το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Ο σκιτσογράφος Laurent Sourisseau σχεδίασε το επετειακό εξώφυλλο, καταγγέλλοντας πως ο δολοφόνος είναι ακόμα εκεί έξω σχεδιάζοντας το νέο του χτύπημα.

Στο πρωτοσέλιδο του επετειακού τεύχους απεικονίζεται ένας γενειοφόρος άνδρας, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Θεό, να τρέχει με ένα Καλάσνικοφ. Τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα, ενώ στο βλέμμα του κυριαρχεί η οργή και το μίσος.

Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται με τον τίτλο: “Έναν χρόνο μετά: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος”.

 

Ένα εκατομμύριο αντίτυπα του επετειακού τεύχους, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μια συλλογή με καρτούν των 5 εκλιπόντων σκιτσογράφων, θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλα θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο.

Την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού, μετά την εισβολή των αδελφών Kouachi στα γραφεία, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρώ 8 από τους εργαζομένους και άλλους 4 ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα τους.

Υπενθυμίζεται ότι σκιτσογράφοι του περιοδικού είχαν τεθεί υπό αστυνομική προστασία από το 2006, όταν πρωτοκυκλοφόρησε ένα σατιρικό σκίτσο που απεικόνιζε το Μωάμεθ, ενώ το 2011 είχε πραγματοποιηθεί εμπρηστική επίθεση στα γραφεία, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων.

 

Ο Laurent Sourisseau, που ανέλαβε την διοίκηση του εβδομαδιαίου περιοδικού μετά το χτύπημα τάσσεται υπέρ της εκκοσμίκευσης και εξαπολύει επίθεση στους “φανατικούς που κακοποιούνται από το Κοράνι”, ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά άλλων θρησκειών που επιθυμούσαν τον “θάνατο” του περιοδικού, καθώς “τολμούσε να γελά με την θρησκεία”.

Ο ίδιος παρόλο που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κατάφερε να γλυτώσει.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από το αιματοκύλισμα στο Charlie Hebdo, αλλά και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  ύστερα και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

(Πηγή: Theguardian)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα