Χάρτης: Σε αυτές τις περιοχές της Συρίας έπεσαν πύραυλοι

Χάρτης: Σε αυτές τις περιοχές της Συρίας έπεσαν πύραυλοι

Περίπου 100 πύραυλοι χτύπησαν τη Συρία, κατά τη συντονισμένη επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας

Τις τοποθεσίες στις οποίες σημειώθηκαν πυραυλικά χτυπήματα τα ξημερώματα στη Συρία έχει εικονογραφήσει σε χάρτη το BBC, που δίνει μια εικόνα της συντονισμένης επίθεσης, αν και για την ώρα δεν είναι σαφής η κατάσταση.

Σύμφωνα λοιπόν με αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, που μαζί με τη Βρετανία εξαπέλυσαν από κοινού επίθεση με περίπου 100 πυραύλους, στο στόχαστρο βρέθηκαν εγκαταστάσεις στη Δαμασκό και στη Χομς

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για πλήγμα σε ερευνητικό κέντρο στη Δαμασκό που φέρεται να συνδέεται με παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων, σε αποθήκη χημικών όπλων δυτικά της Χομς και σε άλλη μια αποθήκη εξοπλισμού κοντά στη Χομς.

Ωστόσο, το Reuters και κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ανέφεραν ότι αεροεπιδρομές σημειώθηκαν και σε διάφορες άλλες τοποθεσίες.

Για στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στη Δαμασκό έκανε λόγο και η ρωσική κυβέρνηση.

Προς το παρόν οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αφού η κάθε πλευρά θέλει να εμφανίσει υπεροχή. Έτσι, απ’ τη μια πλευρά οι δυτικοί σύμμαχοι κάνουν λόγο για επιτυχημένη επιχείρηση κι απ’ την άλλη το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία μιλούν για απάντηση. Ειδικά η Ρωσία διευκρίνισε ότι δεν έχουν πληγεί δικές της βάσεις.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι τοποθεσίες στις οποίες διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.

© CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα